Gde pronaći novosti sa facebook stranica nakon velike promene koja ga je zadesila? - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Gde pronaći novosti sa facebook stranica nakon velike promene koja ga je zadesila?

Gde pronaći novosti sa facebook stranica nakon velike promene koja ga je zadesila?

Nakon promena koja je zadesila facebook pre oko nedelju dana, mnogi korisnici u Srbiji (i još par zemalja) su zatečeni sa onim što im se desilo. Naime, sada kada otvorite facebook, na početnoj stranici (news feed) vidite samo objave prijatelja, dok su objave sa stranica "sakrivene". Objave stranica koje pratite će se u news feed-u (stranica novosti) pojaviti jedino ukoliko one plate facebook-u za reklamu, ili ukoliko je neko od Vaših prijatelja podelio neku objavu sa njih. Ali ipak, objave stranica koje pratite su tu, samo ih treba pronaći...
Mnogi pogrešno veruju da se objave stranica nalaze u popularnoj "raketi" (explore feed) tj stranici istražite, ali to nije tako.

Zašto sve novosti sa stranica nisu u Stranici Istražite (explore feed-u)?

Zapravo ovo i nije sasvim tačno... Neke novosti sa stranica koje pratite se i nalaze tamo, ali to su samo njihove najnovije objave. Ako se pitate zašto je to tako, evo i odgovora - explore feed nije ni osmišljen kako bi ste na njemu dobijali novosti sa stranica koje pratite, već da otkrijete neke nove stranice koje bi Vam se možda i svidele. Naravno, na njegovom vrhu ćete videti i novosti sa praćenih stranica, ali to su verovatno samo par najnovijih objava.

Ali gde su onda objave stranica koje pratim?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od načina na koji koristite facebook.[lock]

Ukoliko koristite web verziju (idete na facebook preko firefox-a, Google Chrome-a itd...):

Ukoliko koristite web interfejs facebook-a, pogledajte na levu stranu svoga ekrana. Videćete odeljak koji se naziva "Istražite". U tom odeljku postoji opcija "Novosti sa stranica" (pages feed). Kada kliknete na tu opciju prikazaće Vam se sve objave stranica koje pratite. Tu možete da uživate u sadržaju koji su za Vas spremile stranice koje pratite.

Ukoliko koristite facebook aplikaciju:

Ukoliko koristite facebook aplikaciju na Vašem telefonu, objave sa stranica su tu, samo malo skrivene. Potrebno je da sa desne strane kliknete na meni (oznaka ☰). Videćete opciju "Create Page", a ispod nje piše "See All". Kliknite na opciju "See All":
Otvoriće Vam se prozor kao na slici dole. Kliknite na opciju "Pages":
Otvoriće Vam se "Home" za Vaše stranice na kome su prikazani neki predlozi stranica koje niste zapratili:
Tu treba da kliknete na "FEED" sa desne strane. Sada možete da uživate u objavama stranica koje pratite.
U ovom trenutku, autor ne zna kako se do pages feed-a na jednostavan način može doći preko aplikacije Facebook Lite.

Univerzalni način pristupanja objavama sa stranica koje pratite

Objave stranica koje pratite su Vam uvek dostupne preko linka: https://www.facebook.com/pages/feed.Dovoljno je uneti tu web adresu i otvoriće Vam se strana sa objavama stranica koje pratite.

Saveti koji nisu ispravni

Na internetu se pojavljuju saveti da se "News feed" može "popraviti" na taj način što se ode na njegova podešavanja.
Ovaj način kod autora ovog teksta ne daje rezultate. Drugim rečima - sa njime se ne postiže ništa!!!
Ovde kliknemo na "Uredi podešavanja" i otvara nam se prozor kao na slici:
Izaberemo opciju "Prioritize who to see first" (prevod: označi koga želiš da vidiš prvog), i u okviru nje, iz padajućeg menija sa leve strane treba označiti "Pages only" kako bi nam se prikazale samo stranice koje pratimo:
U okviru ovih podešavanja bi trebalo podesiti stranice koje želimo da pratimo sa zvezdicom.[/lock]
Kao što sam već napomenuo - ovaj način u sadašnjem trenutku ne daje rezultate! Naime, news feed i dalje prikazuje samo objave prijatelja!

Ali šta je sa facebook grupama?

Ova promena je najviše uticala na vlasnike facebook grupa, jer se njihove objave ne vide niti na news, niti na pages feed-u. Najefikasnije rešenje, za sada, je da se grupe u kojima se aktivno učestvuje dodaju u prečice, te da se preko tih prečica pristupa sadržajima unutar tih grupa.

Постави коментар

0 Коментари