Ne, Marlboro ne deli besplatne cigarete! - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Ne, Marlboro ne deli besplatne cigarete!

Ne, Marlboro ne deli besplatne cigarete!

Samo par dana od pojave prevare sa lažnim Idea i Maxi kuponima, pojavljuje se još jedna facebook prevara, ovog puta upućena na pušače.
Naime u ovoj viralnoj prevari se kaže da će Marlboro za svoj 100-ti rođendan svakome dati boks cigareta. Potrebno je samo da ispunite upitnik (koji je neverovatno sličan onome koji je korišćen u Idea i Maxi prevari) i onda ćete dobiti - šipak u najboljem slučaju.
Budući da trenutno nemam vremena da istražujem uzroke i posledice klikćanja na ovu objavu, samo ću navesti par razloga zašto je ovo prevara:
-pedeseti rođendan Marlboro brenda je bio 5. novembra 2005g.
-zvanična internet stranica ovog brenda zahteva da budete registrovani na nju i da imate više od 21g.
-objava na sebi ima jasan znak da ne dolazi sa zvaničnih Marlboro kanala - domen nije ni u kakvoj relaciji sa ovim brendom.
-reklamiranje duvanskih proizvoda je prilično zakonski ograničeno. U reklamama više ne smeju da se vide slike kako brenda, tako niti kutije ili pakovanja cigareta.
-itd...
Sve u svemu - ovo je samo još jedna u nizu viralnih internet prevara kojoj se ne znaju niti uzroci, nii posledice.
Iz tog razloga: ne klikćite i ne delite ovakve stvari po facebook-u ili drugim društvenim mrežama. Deljenjem ovakvog sadržaja možete ugroziti ne samo svoju računarsku sigurnost, već i sigurnost svih vaših prijatelja ili kontakta na tim društvenim mrežama!

Постави коментар

0 Коментари