Nova nadogradnja windows 10 sistema - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Nova nadogradnja windows 10 sistema

Nova nadogradnja windows 10 operativnih sistema

Danas je izbačena nova nadogradnja za korisnike Windows 10 operativnih sistema pod nazivom Windows 10 Creators Update (build 1703). Ovaj update zamenjuje prošlogodišnji Anniversary update. Kao što korisnici Windows 10 operativnih sistema već znaju, ovi "veliki" upgrade-i nisu klasični, kao na prethodnim Windows operativnim sistemima, već se radi o "zameni" komplet sistema sa novim operativnim sistemom, što znači da će se, kao i prethodnih par puta, sa interneta preuzeti velika količina podataka (oko 4 GB).
U ovom novom - starom sistemu Microsoft je uveo neke novine. Budući da je u novi sistem priključena nova aplikacija Paint 3D govori se da 3D dolazi na velika vrata u Windows. Korisnici imaju mogućnost da kreiraju, dele i remiksuju 3D sadržaj.
Obećava se i bolje performanse Windowsa vezano za igranje igrica - podešavanja vezana za igrice dobijaju svoje mesto u opcijama podešavanja sistema, gde se može uključiti i igrački mod (Windows će automatski dodeljivati više resursa igrici, tako da će igranje biti fluidnije), novi "game bar" i lakše strimovanje igrica (za igrače koji to rade).
Nadograđen je i Microsoft Edge koji dobija nove ekstenzije, nove mogućnosti rada sa njegovim tabovima, novi iskustvo prilikom čitanja...
Poboljšan je i Windows store, gde se sada nalaze i neke nove kategorije, kao i nove aplikacije. Poboljšana je i Cortana (virtuelni Windows asistent).
Možda najznačajnije promene su se desile na polju sigurnosti. Tu je novi Windows Defender Security Center pomoću koga možemo upravljati celokupnom zaštitom našeg računara. Tu je i novi pojednostavljen odeljak u podešavanjima vezan za privatnost.
Ukoliko Vam automatsko ažuriranje već nije počelo da preuzima novu verziju sistema, to možete uraditi i pomoću asistenta update-a.
Ukoliko postoje ljudi zabrinuti za svoju privatnost, evo je kompletna lista podataka koje Microsoft prikuplja u ovoj verziji Windows 10 sistema: https://technet.microsoft.com/sr-latn-rs/itpro/windows/configure/windows-diagnostic-data

Постави коментар

0 Коментари